maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pieni pala tiikerikakkua



 Testasin irtopohjavuokaani tiikerikakun tekemisessä. Vuoka on halkaisijaltaan 24cm, 
keskustan ympyrän halkaisija on 8cm. Jos kakusta olisi halunnut "normikorkuisen",
 olisi taikina pitänyt tehdä kaksinkertaisena.Tällä kertaa tarjolla on siis pieni pala
...tai useampi pala kakkua. Raitojen tekeminen tällaisen matalan kakun tekemisessä
 on vaikeampaa kuin korkeassa kakussa. Ohjeen olen saanut äidiltäni.




             Tiikerikakku
                                                             200g         voita
                                                             2dl            sokeria
                                                             3               munaa
                                                             3dl            vehnäjauhoja
                                                             2tl             leivinjauhetta
                                                             2-3rkl        kaakaojauhetta
                                                             3rkl           maitoa
                                                             korppujauhoja vuokaan


               Ohje

                                              1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
                                              2. Voitele ja korppujauhota vuoka.
                                              3. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
                                              4. Lisää munat yksitellen, vatkaa.
                                              5. Lisää leivinjauhe jauhoihin.
                                              6. Lisää jauhot taikinaan.
                                              7. Ota noin 1/3 taikinasta toiseen kulhoon
                                                  ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
                                              8. Laita kakkuvuokaan vuorotellen vaaleaa ja
                                                  tummaa taikinaa. Aloita ja lopeta vaalealla.
                                              9. Paista 175 asteessa vajaa tunti.
                                                  Kokeile kypsyys tikulla.
                          





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti